Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Interproximaal contoureersysteem

Het restaureren van een klasse II-cariëslaesie kan lastig zijn, omdat een goed herstel van het contactvlak noodzakelijk is. Anders treedt er voedselimpactie op en dat kan een risicofactor zijn voor secundaire cariës en gingivitis.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-020-0014-0/MediaObjects/12496_2020_14_Fig3_HTML.jpg

Maar soms kan een restauratie ook te rigide zijn en te strak tegen het buurelement staan, waardoor deze bijgewerkt moet worden. Een (fineer)boortje is dan te groot en te grof, maar een contoureersysteem werkt dan uitermate goed.

Garrison Dental, bekend van de ringen voor goede contactvlakken bij klasse II-restauraties, komt met een nieuwe FitStrip op de markt. Deze schuurstrips met een diamantcoating hebben een dikte van 0,1 tot 0,5 mm. En doordat ze geleverd worden met een houder + handvat waarin de strips kunnen worden geplaatst, zijn deze makkelijker in de mond te hanteren dan de gewone strips. Om te voorkomen dat er aan het verkeerde element wordt geschuurd zijn er zowel enkelzijdige als dubbelzijdige strips.

Een andere indicatie waar deze strips goed voor gebruikt kunnen worden is het strippen van elementen bij orthodontische behandeling. Zeker omdat er een verschuiving optreedt van slotjes naar de onzichtbare beugels (met hoesjes) waarbij over het algemeen meer gestript moet worden, kan de FitStrip uitermate handig zijn.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-020-0014-0/MediaObjects/12496_2020_14_Fig4_HTML.jpg
Meer informatie:
www.garrisondental.com

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.