Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hospitaalschip Global Mercy nog even in Rotterdam  

Rudolf Kleijn
De Global Mercy, het vlaggenschip van de internationale medische vrijwilligersorganisatie Mercy Ships is de komende week nog te bezichtigen in Rotterdam. Aan boord van het grootste hospitaalschip ter wereld zijn ook tandartsen en andere mondzorgverleners.
Global Mercy
Foto Cees van der Wal

Onlangs kwam het schip gereed en voordat het vooral in West-Afrika aan het werk gaat, is het in Rotterdam bij de Erasmusbrug afgemeerd. Maandag 14 maart vaart het schip weer uit.

Mercy Ships heeft als doelstelling het toegankelijk maken van medische hulp in de armste landen van de wereld. Daartoe trekt de organisatie met haar schepen en vrijwilligers naar die landen, maar traint ze ook ter plekke medici en ondersteunend personeel.

Global Mercy: ook tandartsen

Mercy Ships verleent ook mondzorg en traint tandartsen, mondhygiënisten en assistenten. Er is een tandheelkundige behandelkamer aan boord en er zijn mobiele units die in West-Afrika aan land worden ingezet. In het decembernummer van Tandartspraktijk vertelde de Nederlandse tandarts Marijke Westerduin over haar vrijwilligerswerk voor Mercy Ships.

De Global Mercy is het grotere zusterschip van de African Mercy, het huidige ziekenhuisschip van Mercy Ships. Als beide schepen volledig operationeel zijn verwacht Mercy Ships jaarlijks meer dan 5000 medische ingrepen te kunnen den en meer dan 28.000 tandheelkundige ingrepen. Jaarlijks wil de organisatie bovendien meer dan 2800 medische professionals opleiden.

Virtuele tour

Belangstellenden kunnen deze week nog gratis het schip bezoeken, de beschikbaarheid van tijdslots is overigens beperkt. Een rondleiding duurt, inclusief inchecken ongeveer een uur. Ook is het mogelijk via de website van Mercy Ships een virtuele tour over het schip te maken.  Op dinsdag 8 maart was er een speciale dag voor medische professionals over ontwikkelingen in de gezondheidszorg in Afrika.

Voor meer informatie over de activiteiten rond de komst van de Global Mercy, en het boeken van rondleidingen, klik HIER

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.