Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Met de bakfiets naar de tandarts 

Diederik Wieman
Dante Kids haalt kinderen op voor een tandartsbezoek en brengt ze daarna weer terug naar school. De haal- en brengservice te voet, met de bakfiets of de bus is volledig kosteloos. Net als alle behandelingen. Het samenwerkingsverband van tandartspraktijken hield op 15 mei een open dag in Rotterdam.  

Dante Kids is een samenwerkingsverband van zelfstandige artsen, tandartsen, mondhygiënisten, preventie-assistentes, voedingsdeskundige en andere zorgprofessionals die zich inzetten op het gebied van (mond)gezondheid van kinderen. Behalve in Rotterdam werken ook tandartspraktijken in Oosterhout, Hoorn en IJmuiden met het Dante Kids concept. Het programma omvat preventie, behandeling, reiniging, voedingsadvies en het transport van en naar school. Bij het mondgezondheidsinitiatief is een groot aantal (basis)scholen aangesloten. Alleen in Rotterdam betreft het al 46 scholen. De kinderen krijgen twee maal per jaar gebitscontrole, worden indien nodig behandeld en krijgen poetsles. Omdat ​mondgezondheid in verband staat met levensstijl en voeding, is voedingsadvies een standaard onderdeel van de preventiebehandeling van kinderen. ​In Rotterdam hield Dante Kids op 15 mei een open dag waarbij het belang van goede mondzorg werd onderstreept door Sparta-voetballers Joshua Kitolano en Jonathan de Guzman. Kijk hier voor meer informatie. Of lees hier het verslag van de open dag in De Havenloods. 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.