Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Flowable composiet voor alle indicaties

Een bekende flowable composiet, Clearfil Majesty ES Flow van Kuraray, komt nu uit met drie verschillende vloeibaarheden, waarmee de composiet geschikt wordt gemaakt voor alle indicaties. De drie vloeibaarheden zijn hoog, laag en zeer laag.
De hoge vloeibaarheid is met name schikt voor kleine caviteiten en als basis voor een diepe preparaties doordat deze goed vloeit. De lage vloeibaarheid kan gebruikt worden voor een breed scala aan restauraties. De thixotrope waarde hiervan is laag, waardoor deze niet snel invalt. De derde uitvoering heeft een vloeibaarheid met een zeer lage thixotrope waarde, waardoor deze ook geschikt is voor knobbelopbouw.
Volgens de fabrikant heeft het composiet een langdurig glansbehoud vergeleken met andere flowable composieten van bekende merken en is deze nog slijtvast na 40.000 poetsbeurten. Met name de lage en de zeer lage vloeibaarheid zijn volgens de fabrikant geschikt voor vrijwel alle restauratievormen en zelfs voor het cementeren van indirecte restauraties. De buig- en druksterkte zijn met gemiddelde waarden van respectievelijk 150 MPa en 360 MPa ook geschikt als posterieure restauraties.
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-020-0026-9/MediaObjects/12496_2020_26_Fig6_HTML.jpg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.