Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Een derde van tandartsen geeft geen offerte bij dure behandelingen

Een op de drie tandartsen verstrekt geen offerte bij een behandeling die duurder is dan 250 euro, terwijl dat wel zou moeten. Dat meldde de Consumentenbond onlangs op basis van onderzoek onder 13.000 consumenten.

Volgens de Nederlandse Zorgautoriteit moeten tandartsen bij alle behandelingen van boven de 250 euro vooraf een offerte geven. Van de 3.300 mensen die zo’n behandeling ondergingen, kreeg 36 procent echter geen prijsopgave vooraf.

Een offerte is volgens Olof King van de Consumentenbond essentieel om inzicht in de kosten te krijgen. Zo kunnen mensen uitzoeken welk deel ze zelf moeten betalen en wat de zorgverzekeraar vergoedt. En na de behandeling kan de patiënt controleren of de rekening klopt met de offerte.

Sommige ondervraagden twijfelen weleens aan de noodzaak van een behandeling: dat geldt voor 10 procent bij de tandarts en 15 procent bij de mondhygiënist. Ook zegt 70 procent het tarief van € 12,85 voor vijf minuten bij de mondhygiënist aan de hoge kant of zelfs te hoog te vinden.

Mensen zijn wel tevreden over de kwaliteit van hun mondzorg. Ze geven de tandarts gemiddeld een 8,3 en de mondhygiënist een 8.

Bron: NU.nl
Beeld: FotoWeb


Gerelateerd

Doe mee aan onze Poll!

Poll Praktijkvoering | Offerte bij dure behandeling

Een derde van tandartsen geeft geen offerte bij dure behandelingen

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.