Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Een derde van tandartsen geeft geen offerte bij dure behandelingen

Een op de drie tandartsen verstrekt geen offerte bij een behandeling die duurder is dan 250 euro, terwijl dat wel zou moeten. Dat meldde de Consumentenbond op basis van onderzoek onder dertienduizend consumenten.
10.9.2014 Springer Medizin online: Oft sind Patienten von der Höhe der Privatrechnungen überrascht - und prüfen sie sehr genau. © luna / fotolia.com Publikationsname / Publikationsnummer / E-Tag TT.MM.JJJJ (optional) Usage: Online (20190724) wir-in-der-praxis.de Usage: Online (20200825) *** Local Caption *** © luna / Fotolia

Tandartsen moeten volgens de Nederlandse Zorgautoriteit bij alle behandelingen van boven de 250 euro vooraf een offerte geven. Ruim 3.300 panelleden van de Consumentenbond ondergingen zo’n behandeling; 11 procent kreeg pas een berekening nadat ze daar zelf om vroegen en 36 procent van de 3.300 mensen kreeg nooit vooraf een prijsopgave.

Volgens Olof King van de Consumentenbond is een offerte “essentieel” om inzicht in de kosten te krijgen. Zo kunnen mensen uitzoeken welk deel ze zelf moeten betalen en wat de zorgverzekeraar vergoedt. “En na de behandeling kan je controleren of de rekening klopt met de offerte.”

Sommige ondervraagden twijfelen weleens aan de noodzaak van een behandeling. Dat geldt voor 10 procent bij de tandarts en 15 procent bij de mondhygiënist. Ook zegt 70 procent het tarief van 12,85 euro voor vijf minuten bij de mondhygiënist aan de hoge kant of zelfs te hoog te vinden.

Zie meer over het onderzoek op de site van de Consumentenbond >>
Lees ook Brancheorganisaties moeten tandartsen aan offerteplicht houden >>

Door: NU.nl / Consumentenbond
Bron: © Kzenon / stock.adobe.com


Gerelateerd

Doe mee aan onze Poll!

Poll Praktijkvoering | Offerte bij dure behandeling

Een derde van tandartsen geeft geen offerte bij dure behandelingen

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.