Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dordtse tandarts gestart met online video-behandelingen

Om snel te bepalen of iemand direct spoedeisende hulp nodig heeft of niet, houdt de Dordtse tandartspraktijk Dental365 sinds kort online consulten met patiënten via een videoverbinding.

Met een online video-afspraak kan worden gekeken of een patiënt in aanmerking komt voor een spoedbehandeling bij Dental365, en het kan worden ingezet voor patiënten die ziekteverschijnselen vertonen die kunnen duiden op het coronavirus, waardoor ze hun huis niet mogen verlaten.

Ilan Vigder van Dental365 zegt dat de telefoons sinds de uitbraak van Covid-19 vaker gaan dan ooit. Veel patiënten die om verschillende redenen nu niet naar kliniek mogen komen, pakken de telefoon.

Video-afspraak

Mensen die vermoeden dat ze tandheelkundige hulp nodig hebben, moeten eerst telefonisch contact opnemen met de praktijk. Vervolgens wordt er een video-afspraak ingepland. Die afspraak vindt vervolgens plaats via WhatsApp. Ook is het mogelijk dat patiënten foto’s opsturen van hun klachten en aan de hand van illustraties tekenen waar ze precies last hebben. De dienstdoende tandarts kan vervolgens bepalen of een behandeling nodig is, of dat mensen het probleem zelf op kunnen lossen met bijvoorbeeld medicatie.

Bij Dental365 kunnen mensen iedere dag terecht als ze met spoed naar de tandarts moeten, buiten de openingsuren van hun reguliere praktijk. Daarnaast is de praktijk 24 uur per dag bereikbaar voor trauma’s, na bijvoorbeeld een ongeluk.

Bron: AD
Beeld: © Traimak_Ivan / Getty Images / iStock

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.