Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Sociale Tandarts Rotterdam luidt de noodklok

Diederik Wieman
De Sociale Tandarts Rotterdam luidt de noodklok bij de gemeente. Het aantal aanvragen voor een tandheelkundige behandeling overstijgt de beschikbare capaciteit. De stichting vraagt de gemeente Rotterdam nu om een oplossing.

Met de vrijwillige inzet van 200 mondzorgprofessionals en de beschikbare financiële middelen kan de Sociale Tandarts dit jaar 600 Rotterdammers helpen die financieel niet in staat zijn om een tandartsbehandeling te betalen. Het gaat dan om mensen met acute pijn of gezichtsbepalende gebitsproblemen. Na de derde van de vijf geplande Tandartsdagen van dit jaar, staat de teller echter al op ruim 500 uitgevoerde behandelingen. De wachtlijst is inmiddels uitgegroeid tot 170 aanvragen en neemt wekelijks met circa vier hulpvragers toe. Daarom is aanmelden momenteel niet meer mogelijk. De Sociale Tandarts is inmiddels in gesprek met de gemeente Rotterdam om een oplossing voor het capaciteitsprobleem te zoeken. Lees hier meer. 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.