Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Biocompatibel composiet

Een composiet ontwikkelen dat zich focust op biocompatibiliteit doordat het vrij is van monomeren, zoals hydroxyethylmethacrylaat (HEMA), tri-ethyleenglycol-dimethylacrylaat (TEDGMA) en bisfenol-glycidylmethacrylaat (BisGMA), dat is de missie van het Zwitserse Saremco. Immers HEMA, TEDGMA en BisGMA kunnen worden afgebroken door het lichaam waardoor mogelijk CO2 ontstaat met als gevolg toxicologische symptomen in de mond.

Saremco had al langer composiet op de markt onder de naam ELS (extra low shrinkage) om de krimpspanning van composiet te minimaliseren, welke werking werd bevestigd in een in-vivoonderzoek van ACTA. Het nieuwe APT-composiet is gemaakt met dezelfde voordelen, namelijk dat het erg slijtvast is, vrij van HEMA en TEDGMA en een zeer lage krimpspanning heeft bij polymerisatie. Vandaar ook de naam advanced polymer technology. Het voornaamste verschil is dat het composiet zeer weinig degradeert, waardoor het vrijkomen van monomeren tot een minimum wordt beperkt.

Het APT-composiet van Saremco is verkrijgbaar in tips van 0,37 gram, die per 16 stuks gaan, in de kleuren A1 t/m A3.5. Er is ook een flowable versie.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-019-0104-z/MediaObjects/12496_2019_104_Fig1_HTML.jpg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.