Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Berisping voor slecht geplaatste all-on-4 prothese 

Diederik Wieman
Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Eindhoven kreeg begin februari een waslijst aan klachten te beoordelen in een zaak die al sinds 2018 loopt. Het ging om plaatsing van een ‘all-on-4’ prothese waarbij volgens de patiënt in kwestie van alles mis ging. Slechte communicatie, gerommel met offertes, (deel)facturen en materialen, met als als klap op de vuurpijl een niet goed passende prothese. 

In de zeer uitgebreide uitspraak motiveert het tuchtcollege dat een berisping van de betrokken tandarts op zijn plaats is. Aan de orde komen onder andere de gebrekkige intake waardoor klaagster bij aanvang van de behandeling niet goed wist waar zij aan toe was, een gebrekkige uitvoering waar het gaat om de prothetische voorziening en een gebrekkige financiële verantwoording vooraf én achteraf. Ook wordt de tandarts verweten dat hij onprofessioneel en onbehoorlijk met de klaagster heeft gecommuniceerd. Hier ging het met name om een mail waarin de tandarts onder meer dreigde om de prothese uit haar mond te schroeven indien zij het restant van de rekening niet zou voldoen. Lees hier de hele uitspraak. 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.