Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ANT roept tandartsen op financiële problemen door coronacrisis te melden

De Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) roept tandartsen en praktijkhouders die failliet dreigen te gaan doordat financiële steunmaatregelen te laat of te gebrekkig zijn op om dit te melden bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Door de coronacrisis heeft vrijwel de hele mondzorgsector te kampen met een omzetdaling van 95 procent of meer. Dit terwijl alle vaste kosten gewoon doorgaan. Steeds meer leden melden zich bij de ANT met de vrees dat ze binnen enkele weken failliet gaan zonder steunpakket. De ANT maakt zich daarom hard voor een stevig pakket financiële noodmaatregelen voor de mondzorgsector. Dit meldt de ANT op de website.

Mondzorg in gevaar

Daarbij is het belangrijk dat een instantie zoals de NZa, die toeziet op de toegankelijkheid en beschikbaarheid van de mondzorg in Nederland, ook op de hoogte is van de ernst van de situatie. Als praktijken door de coronacrisis op grote schaal moeten sluiten bij gebrek aan financiële steun, dan komt de beschikbaarheid van de mondzorg in gevaar.

NZa informeren

De ANT vraagt daarom aan tandartsen om de NZa te informeren over de gevolgen voor uw praktijk. Doe dat kort en krachtig en verwoord uw punten in korte zakelijke bewoordingen. Van belang is aan te geven hoeveel patiënten u bedient en op welke termijn u voorziet dat deze zorg weg gaat vallen omdat u uw praktijk zult moeten sluiten als u niet langer aan uw betalingsverplichtingen kunt voldoen.

Melding via webformulier

U kunt deze melding het beste doen via dit webformulier van de NZa (selecteer ‘anders’ als optie) of via het e-mailadres van de NZa.

Ga voor meer informatie naar de website van de ANT >>

Bron: ANT
Beeld: © erhui1979 / Getty Images / iStock


Gerelateerd | Coronavirus

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.