Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Align Technology lanceert nieuwe auto-uploadfunctie van iTero-element 5D-beeldvormingssysteem in de Benelux

Align Technology
Voor het iTero Element 5D-beeldvormingssysteem* is vanaf het derde kwartaal 2021 een nieuwe auto-uploadfunctie beschikbaar die Invisalign-behandelingen stroomlijnt door gebruik te maken van intra-orale kleurenscans in plaats van traditionele intra-orale foto’s.

Amsterdam, 6 oktober 2021 – Align Technology, Inc. (“Align”) (Nasdaq: ALGN) is een toonaangevend internationaal bedrijf voor medische hulpmiddelen dat zich bezighoudt met het ontwerp, de fabricage en de marketing van het Invisalign-systeem van transparante aligners, de iTero intra-orale scanners, en de exocad CAD/CAM software voor digitale orthodontie en restauratieve tandheelkunde. Align heeft in de Benelux de lancering aangekondigd van de nieuwe functie van het iTero Element 5D beeldvormingssysteem voor het auto-uploaden van intra-orale foto’s voor Invisalign behandelingen. Deze nieuwe functie elimineert enkele stappen en stroomlijnt Invisalign-behandelingen met intra-orale scanbeelden die gebruikt kunnen worden in plaats van traditionele intra-orale foto’s.

De iTero Element 5D-beeldvormingssystemen zijn ontworpen met geavanceerde technologie, met een intra-orale camera, waarmee de arts kan de scanbeelden kan vastleggen en automatisch kan omzetten naar 2D-kleurenfoto’s. Deze verbeterde functie biedt artsen de mogelijkheid om de vijf vereiste beelden automatisch in het voorschriftformulier in de Invisalign Doctor Site (IDS) in te vullen met 2D-kleurenfoto’s. Momenteel zijn in het Invisalign-voorschriftformulier minimaal vijf intra-orale foto’s vereist, genomen met de Invisalign Photo Uploader (IPU) of een digitale camera. Deze nieuwe auto-uploadfunctie zal beschikbaar zijn in alle markten waar de iTero Element 5D- beeldvormingssystemen worden verkocht.

“Ik ben verheugd om te horen over de nieuwe auto-uploadfunctie voor iTero Element 5D,” zegt Dr. Heather Stone Hopkins, een orthodontist in Lexington, South Carolina en faculteitslid van Align North America. ”Digitale technologie zoals de iTero scanner was revolutionair voor mijn praktijk. Behalve dat onprettige PVS-afdrukken niet meer nodig zijn, maakt de iTero Element 5D ook gelijktijdige opnames in 3D, intra-orale kleurenbeelden en NIRI-beelden — waardoor meerdere apparaten niet meer noodzakelijk zijn. Met deze nieuwe functie van iTero Element 5D kunnen intra-orale kleurenbeelden gebruikt worden in plaats van de vereiste intra-orale foto’s voor Invisalign behandelingen, en zonder het ongemak van wangretractors en dit is aangenamer voor de patiënt. Automatische vastlegging van intra-orale beelden en het automatisch uploaden naar de Invisalign Doctor Site zijn verbeteringen die onze workflow drastisch verbeteren en waardoor mijn team en onze patiënten waardevolle tijd besparen voor onze Invisalign behandelingen.”

*iTero Element 5D-beeldvormingssystemen omvatten iTero Element 5D en iTero Element 5D Plus series scanners.

Voor meer informatie over het Invisalign-systeem of voor een Invisalign-provider bij u in de buurt, ga naar www.invisalign.nl. Voor meer informatie over het digitale iTero scansysteem, ga naar www.itero.com. Voor meer informatie over exocad dental CAD/CAM software en een lijst van exocad-distributiepartners, ga naar http://www.exocad.com.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.