Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De late effecten van de Coronapandemie | Klinische tandheelkunde

Leg patiënten uit dat wij als tandartsen uitgebreide maatregelen treffen om te voorkomen dat er een kruisbesmetting optreedt met het Covid-19 virus in de tandartspraktijk. En behandel, wat betreft de hygiënemaatregelen, iedere patiënt alsof hij/zij het Covid-19 virus bij zich draagt.
quarantaineregels, Leidraad mondzorg corona
© okfoto / stock.adobe.com

Dat stellen. Mithra N. Hegde et al. in een review-artikel in de Journal of Dentistry and Oral Sciences.

Covid-19 is de meest recente HCID-pandemie (zeer besmettelijke infectieziekten) die de wereld treft. Het is aangetoond dat de luchtwegaandoening (sars-cov-2) zich verspreidt van symptomatische patiënten via druppeltjes en aerosolen. Door de gesloten omgeving en het gebruik van hoge en lage snelheid handstukken, ultrasone scalers, verspreidt infectie zich nog makkelijker in een tandheelkundige setting.

In deze tijden moet onze prioriteit naar binnen zijn om onszelf en de patiënten die medische hulp nodig hebben te beschermen. Om dit te bereiken worden verschillende methoden aanbevolen voor het beheersen van infectieoverdracht door aerosol-genererende tandheelkundige procedures. In het licht van het effect van de mondgezondheid op de ernst van de Covid 19-pandemie, en om onszelf financieel te beschermen tijdens deze pandemie is het van cruciaal belang om patiënten uit te leggen dat wij tandartsen de meest up-to-date benaderingen gebruiken om hen te beschermen door het risico te verkleinen dat ze het virus van de tandartspraktijk oplopen om het aantal te maximaliseren van poliklinische patiënten. En het is belangrijk om elke patiënt te behandelen als een met Covid-19 geïnfecteerde persoon en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om onze veiligheid te garanderen tijdens het uitvoeren van tandheelkundige behandelingen.

Studies hebben aangetoond dat in recente onderzoeken de symptomen van COVID-19 aanzienlijk ernstiger waren bij patiënten met een verminderde mondgezondheid. Bovendien hadden degenen met een goede mondgezondheid iets minder ernstige symptomen.

Volgens het rapport hadden patiënten met extreme COVID-19 hogere niveaus van CRP dan patiënten met milde of matige gevallen.

Lees het hele open-access artikel Clinical Dentistry -The Pandemic’s Late Effects

Bron: Journal of Dentistry and Oral Sciences
Beeld: © okfoto / stock.adobe.com


Lees ook

Kleding in de tandartspraktijk

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.