Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 1331 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Kindertandheelkunde

Diagnostiek van verstoorde tandontwikkeling

De behandeling van kinderen is een veelzijdig onderdeel van de tandheelkunde. Het vraagt interesse voor kinderen, maar ook aandacht voor de ouders die geïnformeerd moeten worden hoe ze hun kind behoeden voor tandziekten. Als tandarts ben je vraagbaak bij wie de ouders terechtkomen als er klachten zijn of als processen niet normaal (lijken te) verlopen. Maar diagnostiek van tandontwikkeling is niet altijd eenvoudig.

Over mensen met een uitkering, zzp’ers en werknemers

Is het mogelijk dat partijen niet de intentie hebben om een arbeidsovereenkomst te sluiten, en dat die toch tot stand komt? De Hoge Raad kwam voor de vraag te staan of het mogelijk is dat er toch een arbeidsovereenkomst ontstaat, terwijl de partijen zelf niet die bedoeling hadden gehad.
Kindertandheelkunde

Ongewone mondslijmvliesafwijkingen bij kinderen

In deze bijdrage komen enkele bij kinderen voorkomende mondslijmvliesafwijkingen aan de orde die niet altijd direct herkenbaar zijn of die vragen oproepen bij het door de (kinder)tandarts te voeren beleid.

The show must go on

Van iemand die tandarts, muzikant en scribent op zijn visitekaartje heeft staan, kun je veel verwachten. En dat is ook wat je krijgt als je in gesprek gaat met Nick van Gasteren. Zijn credo – ‘Ik ga door tot ik erbij neerval’ – lijkt op te gaan voor alle drie de disciplines, en hij vertelt er over met het enthousiasme van een 75-jarige die de jongensachtige twinkeling in zijn ogen nog volledig behouden heeft.
Kindertandheelkunde

Niet gewoon even loswiebelen

Sommige kinderen zijn zo voorzichtig met melkelementen in fase van wisseling, dat deze persisteren. Deze elementen worden dan een bron van stress – en kunnen zelfs zorgen voor (supervised) vermijding, van zowel zorg als zelfzorg. In deze casusbeschrijving wordt de ernst hiervan duidelijk – en worden eventuele alternatieven beschreven.

Investeren in optimaal werken

Een praktijk is meer dan een gewone werkruimte. Je brengt er veel tijd door en moet er patiënten goed kunnen behandelen, onder optimale omstandigheden. Tegelijk is het een visitekaartje. En liefst ook een plek waar patiënten graag komen en zich op hun gemak voelen. Tweede deel over het huis van de tandarts: in de werkplaats.
Kindertandheelkunde

Bekijk een tand eens van de andere kant

Bij ernstig fronttrauma bij jonge mensen is een van de belangrijke doelen: het behoud van het element en het omringende bot, in elk geval tot de patiënt oud genoeg is voor bijvoorbeeld implantologie. Ernstig tandletsel zien we allemaal zo nu en dan. Soms is een element ‘gunstig’ gebroken en kunnen we volstaan met repareren, eventueel spalken en afwachten.

Quo vadis TP?

TP nr. 5 van augustus 2022 begint met het artikel ‘Aan de slag’, handelend over het belang van goede diagnostiek en indicatiestelling. Het volgende artikel ‘Het belang van planning’ gaat over het uitvoeren van een behandeling – in dit geval het plaatsen van implantaten – en is uitvoerig en duidelijk beschreven. Maar tandarts J.P. van Hoeve voegt graag een en ander toe aan deze casussen. Voer voor discussie.

Over Mozes en een berg

Wat een werkbezoekje van een minister al niet los kan maken. Voor de zomer bezocht Carola Schouten (minister voor onder andere Armoedebeleid) Zoetermeer, een van de vele gemeenten waar een tandartsbus rondrijdt. Twee keer per jaar gaat Jeugdtandverzorging Zoetermeer langs diverse scholen in Zoetermeer en Benthuizen met de Dental Car.
Algemene tandheelkunde

Het blijkt dat de ouderen die de tandartspraktijk bezoeken relatief gezond zijn

Welke thuiswonende ouderen in Nederland bezoeken de tandarts-algemeen practicus? Wat is hun mondgezondheid, vanuit de optiek van de tandarts en vanuit de optiek van de oudere zelf? Welke mondzorg wordt verleend door de tandarts-algemeen practicus? En welke barrières ervaart de tandarts in deze zorgverlening? Nelleke Bots-van’t Spijker geeft antwoord.

Verfijn de zoekresultaten

Nieuwsbrief Abonneren