Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verschenen: Tandheelkundige radiologie

‘Een uiterst informatief en toegankelijk boekje over vele aspecten van tandheelkundige radiologie, dat niet alleen geschikt is voor tandartsen, maar ook voor andere mondzorgprofessionals die meer verdieping zoeken over dit thema’, om maar gelijk met de conclusie te beginnen. Deze uitgave is primair bedoeld als naslagwerk bij een online cursus in de serie AccreDidact, maar is ook zonder de wisselwerking met deze cursus zeer informatief.

Auteur em. prof. dr. Paul van der Stelt beschrijft de basisprincipes en potentiële effecten van röntgenstraling op een prettige en begrijpelijke manier, zonder onnodige ballast. De huidige wet- en regelgeving wordt in duidelijke taal uitgelegd. Hij legt hierbij veel nadruk op de unieke positie die de tandarts inneemt omdat veel functies in één persoon zijn samengebracht: als MD (medisch deskundige) zowel bevoegd voor indicatie, vervaardiging en interpretatie van een röntgenopname en als TMS (toezichthoudend medewerker stralingsbescherming) verantwoordelijk voor een veilig gebruik – in de ruimste betekenis van het woord – van röntgendiagnostiek.

De huidige intra- en extraorale opnametechnieken worden kort en bondig beschreven, ondersteund door duidelijke procedurebeschrijvingen, waarbij een kritische noot over indicatiegebieden niet uit de weg wordt gegaan. Stralingsbescherming krijgt veel aandacht. Met treffende voorbeelden wordt uitgelegd welke opnametechniek in specifieke situaties de voorkeur verdient. Veel tips en trucs voor lastige situaties, de ‘moeilijke opnamen’, zijn direct toepasbaar in de praktijk en dat maakt deze uitgave ook zinvol voor mondzorgprofessionals die de röntgenopnamen daadwerkelijk in de praktijk maken. Daarnaast wordt uitgebreid stilgestaan bij de interpretatie van röntgenologische beelden en afwijkingen. Een aanrader, dit boekje. (dr. Wil van der Sanden)

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-018-0091-5/MediaObjects/12496_2018_91_Fig1_HTML.jpg

Titel: Tandheelkundige radiologie
Auteur: em. prof. dr. Paul van der Stelt
Omvang: 76 pagina’s
Prijs: € 45,00
ISBN: 9789089762863

Meer informatie >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.