Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verschenen: Atlas Gebitsslijtage

Gebitsslijtage is een ernstig tandheelkundig probleem dat steeds vaker wordt gesignaleerd. Dit komt niet alleen doordat we steeds ouder worden, want ook onder jeugdigen zien we in toenemende mate gebitsslijtage ontstaan. Zo heeft bijvoorbeeld 40% van de 16-jarigen al erosieslijtage. Dit vraagt om een zorgvuldige diagnostiek en behandeling.

De Atlas Gebitsslijtage laat aan de hand van 47 casussen zien welk behandelspectrum de behandelaar van gebitsslijtage ter beschikking staat om dit probleem aan te pakken. De casussen worden versterkt door tal van foto’s en illustraties van hoge kwaliteit. De Atlas draagt hiermee bij aan de goede zorg voor het ouder wordend gebit.

Gebitsslijtage is een multifactoriële aandoening die leidt tot het verlies van de harde tandweefsels (glazuur, tandbeen en wortelcement). Was in het verleden uitgebreide en kostbare prothetische behandeling noodzakelijk, tegenwoordig zijn minder gecompliceerde behandelingen voorhanden. Kunststof composieten zijn beter geworden, behandeltechnieken zijn verder ontwikkeld en het handelen steeds meer wetenschappelijk onderbouwd. Deze minder complexe aanpak sluit aan bij het concept ‘healthy ageing’: een leven lang je eigen gebit behouden tegen lage onderhoudskosten.

De Atlas Gebitsslijtage is samengesteld door een redactie die bestaat uit deskundigen van álle tandheelkundige opleidingscentra van de Nederlandse universiteiten. De redactie neemt de lezer in deze uitgave mee langs de grote diversiteit aan verschijningsvormen die gebitsslijtage kenmerkt.

Dit boek is onmisbaar voor tandartsen-algemeen practicus, gedifferentieerde tandartsen, orthodontisten, kaakchirurgen, tandtechnici en studenten tandheelkunde. En is een unieke bundeling van kennis en ervaring.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-018-0002-9/MediaObjects/12496_2018_2_Fig2_HTML.jpg

BSL-uitgever Lucienne Bongers overhandigt het eerste exemplaar aan dr. Hans van Pelt.

Titel: Atlas Gebitsslijtage
Auteurs: dr. Hans van Pelt, dr. Cees Kreulen, prof.dr. Frank Lobbezoo, dr. Peter Wetselaar
Omvang: 250 pagina’s. Prijs: € 150,- (gebonden)
ISBN: 9789036805377

Ga voor meer informatie en om de atlas te bestellen naar de BSL shop >>


NIEUW | TandartsPraktijk Academy!

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-020-0002-4/MediaObjects/12496_2020_2_Fig6_HTML.jpgFlexibele en geaccrediteerde nascholing, ontwikkeld met de experts van TandartsPraktijk. Keuze uit: videotutorials, e-learnings en expertmeetings.

Thema Gebitsslijtage met Erik-Jan Muts
Wilt u alles weten over de nieuwste technieken en inzichten op het gebied van gebitsslijtage? Van de indirecte mock-up methode en het behandelplan tot aan de monitoring van uw patiënt?

Ga voor meer informatie naar TandartsPraktijk Academy >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.