Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verdoven zonder bijverschijnselen

Met traditionele technieken (spuit en naald) is het soms moeilijk om het doelgebied te verdoven, zoals bij een molaar met pulpitis. De patiënten kunnen hierbij angst of pijn ervaren, ook kan hun lip, tong en wang verstijfd raken. Het Franse bedrijf Dental Hi Tec heeft voor dit probleem een moderne oplossing ontwikkeld: een computergestuurd systeem voor intraossale anesthesie, de QuickSleeper.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-018-0020-7/MediaObjects/12496_2018_20_Fig9_HTML.jpg

Deze QuickSleeper injecteert zo dicht mogelijk bij de apex in het midden van het spongieus botweefsel, waardoor de effectiviteit beduidend hoger is dan bij toepassing van andere technieken. Doordat de behandelaar het anestheticum in het spongieus botweefsel plaatst, werkt de verdoving onmiddellijk en kan hij meteen beginnen met behandelen. Hij heeft geen bijkomende linguale of palatinale injecties nodig, ook niet bij een extractie. Hierdoor verdwijnen de wachttijden tussen verdoving en behandeling.

De QuickSleeper is computergestuurd, waardoor de tandarts zonder stress en spierkracht kan verdoven. Met behulp van de speciale DHTnaalden en de pengreep kan hij zowel intraossale als andere typen anesthesie uitvoeren. De patiënten ervaren geen verdoofd gevoel. Ook blijven wang en lip onverdoofd, dus bij kinderen is er geen risico op lipbijten. Volgens de producent ervaren patiënten na behandeling geen na-effecten.

Tijdens de Dental Expo op 8, 9 en 10 maart 2018 in RAI Amsterdam kunnen geïnteresseerden het systeem uitproberen. Ook organiseert leverancier Straight Dental Equipment QuickSleeper-introductiemiddagen. Zie voor nadere informatie onderstaande website.

Meer informatie >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.