Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

KNMT, het Kremlin van de tandheelkunde?

Diederik Wieman
Ravin Raktoe legt per 1 juli zijn functie als bestuurslid van de KNMT neer. Op zijn LinkedIn-pagina licht hij deze beslissing in een uitgebreide post toe. Daar kwamen weer veel reacties op, onder meer van reconstructief tandarts Vincent Guicherit, die de beroepsorganisatie classificeert als ‘het Kremlin van de tandheelkunde’.
KNMT het Kremlin van de tandheelkunde? (foto: Kremlin.ru, CC BY 4.0)
Premium

Ravin Raktoe, tevens hoofdredacteur van verenigingsblad Dentz, heeft zijn beslissing zorgvuldig overwogen. Hij stelt dat hij na de fusie van ANT en KNMT met gedrevenheid, betrokkenheid en vertrouwen in het nieuwe bestuur is gestapt en dat er ook successen zijn behaald. ‘Maar’, zo stelt hij, ‘ik heb helaas moeten constateren dat het ontbreken van een match op inzet, durf, ondernemerschap en snelheid voor mij onoverbrugbaar is. Ik zou te veel mijn waarden en mijn handelen als persoon en als tandarts geweld aan moeten doen door mee te moeten gaan in de gevestigde wijze van belangenbehartiging. Het verschil is te groot, en dat op meerdere fronten.’ De KNMT reageert summier op het vertrek van Raktoe: “De KNMT is verrast door het besluit van Ravin Raktoe zijn rol als bestuurslid per 1 juli neer te leggen, maar respecteert zijn besluit. Met zijn aftreden als bestuurslid komt er ook een einde aan zijn rol als hoofdredacteur van ons verenigingsmagazine NT/Dentz.”

Stofnest

De reacties op sociale media zijn wat minder summier en subtiel. Op het bericht wordt veel gereageerd. Tandarts René Stevens schrijft onder meer: ‘We zullen je missen. De KNMT moet juist veranderen. Dat stofnest moet worden opgefrist.’ Collega Serge Molenaar vindt het tijd voor ‘ANT next generation’ en tandarts/praktijkeigenaar Falco Everdij vindt het vertrek van Raktoe ‘een verlies voor de beroepsvereniging’. Ook Vincent Guicherit, tandarts in Gorinchem en zeer actief op social media reageert. Wat hem opvalt aan de reacties is dat vrijwel niemand ingaat op

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Helemaal mee eens.Lees ook het artikel van Marleen de Groot over de gedwongen praktijksluitingen gedurende de corona periode.Die sluiting is gepushed door bepaalde ketens zij hebben de knmt onder druk gezet om de praktijken te sluiten daar zij onvoldoende beschermingsmiddelen hadden.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.