Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toekomstig tandartstoerisme geschat op 24,3 miljard dollar

Diederik Wieman
Mensen die voor een cosmetische tandheelkundige of restauratieve behandeling over de grens kijken. Het is een bekend en bovendien sterk groeiend fenomeen. De wereldwijde markt voor dit tandheelkundig toerisme wordt het komende decennium door het Amerikaanse marktonderzoeksbureau FMI ingeschat op 24,3 miljard dollar.
Premium

De wereldwijde markt voor tandheelkundig toerisme wordt voornamelijk gedreven door stijgende kosten van de gezondheidszorg en tandheelkundige diensten in ontwikkelde landen. Hierdoor zoeken consumenten in toenemende mate hun toevlucht tot landen waar de behandelkosten lager en de wachttijden korter zijn. Volgens het FMI-onderzoek gaat het dan vooral om de trek van patiënten vanuit de VS en Europa naar landen als India, Thailand, China en andere opkomende economieën. Het gaat om zowel cosmetische, restauratieve als electieve behandelingen. FMI plaatst wel een kleine kanttekening: wanpraktijken door tandartsen in de opkomende landen zullen de prognose waarschijnlijk iets afremmen. Geïnteresseerd? Lees dan hier het rapport.

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.