Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tandartspraktijk moet sluiten na schietpartijen en ontploffing

Diederik Wieman
Tandartspraktijk 'De Zaanse Tandarts' aan de Mahoniehout in Zaandam is nog  geen jaar open, maar moet nu op last van de burgemeester zijn deuren alweer sluiten. Oorzaak: de gloednieuwe praktijk werd in dit voorjaar twee keer onder vuur genomen en half oktober ontplofte er een (vuurwerk)bom voor deur.
De getroffen praktijk in Zaanstad (foto: De Zaanse Tandarts)

Volgens de gemeente is er een patroon ontstaan en kan het zo niet verder. De incidenten hebben een grote impact op het woon- en leefklimaat rondom het bedrijfspand. De praktijk moet nu minimaal vier weken dicht. Tandarts en praktijkhouder Mohammad Hasan zegt tegen NH Nieuws dat hij geen idee heeft wie er achter het geweld zit. ‘De politie is er hard mee bezig. Veel meer kan ik er niet over zeggen. We weten net zoveel als de rest.’ Over de sluiting heeft zij zijn bedenkingen, maar dat verandert niets aan het feit dat hij zijn deuren tijdelijk moet sluiten. Hij moet nu eerst een schriftelijk veiligheidsplan (laten) opstellen en dat voorleggen aan de gemeente. 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.