Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tandarts bouwt Amersfoort in LEGO

Diederik Wieman
De Amersfoortse tandarts René Vos combineert zijn interesse in stadsgeschiedenis met zijn liefde voor LEGO. In zijn vrije tijd heeft hij een groot deel van de Amersfoortse binnenstad in miniatuur gemaakt. De LEGO-gebouwen zijn nu te zien in museum Flehite.

Tienduizenden steentjes zijn ervoor nodig en heel veel geduld. Maar voor de drukbezette Amersfoortse tandarts René Vos is bouwen met LEGO vooral een perfecte manier om te ontstressen en even de drukte van de werkdag af te laten glijden. Hij maakte schaalmodellen van tien Amersfoortse monumenten zoals de Koppelpoort, Tinnenborch, het oude stadhuis en het huis van Cohen. Hij maakt de miniaturen zonder bouwpakketten, maar op basis van foto’s, prenten, schilderijen, archiefstukken en ook gewoon door héél goed te kijken naar bestaande gebouwen. Het werk van tandarts Vos is nog tot 25 februari 2024 te zien in Museum Flehite in Amersfoort. Samen met prenten en schilderijen van dezelfde gebouwen uit de collectie van het museum geven ze een mooie kijk op het historische centrum van Amersfoort. Kijk hier voor meer informatie over deze bijzondere expositie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.