Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Smartact: slimmer fixeren van membranen

Meta, de producent van onder andere de Safescraper, heeft de Smartact ontwikkeld, waarmee membranen voor de kaakverbredingen makkelijker gefixeerd kunnen worden.
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-018-0002-9/MediaObjects/12496_2018_2_Fig5_HTML.jpg

Wanneer de botpartikels op de juiste plek zijn aangebracht en het membraan eroverheen is gedrapeerd, kan de implantoloog deze met titaniumpinnen vastzetten zodat er geen mobiliteit van het membraan mogelijk is. Conventioneel wordt een pin in een pinapplicator geplaatst en deze op zijn plek gehamerd. De smartact wordt echter aangesloten op de luchtdruk van de stoel. De pin wordt in de kop van de smartact geplaatst en met een druk op het voetpedaal wordt de pin met druk op de kaak geplaatst. Voordelen hiervan zijn dat er niet gehamerd hoeft te worden en dat de implantoloog één hand vrij heeft om het membraan te fixeren.

Of de smartact voldoende kracht bezit om de pin in de corticale botwand te krijgen, heeft de redactie nog niet kunnen testen.

Meer informatie >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.