Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Site helpt beperkte kinderen met mondgezondheid en tandartsangst 

Diederik Wieman
Onze oosterburen hebben sinds deze maand een site om kinderen met een handicap op een speelse manier kennismaken met het gebit en mondverzorging. Ook helpt de site mee om angst voor de tandarts te voorkomen.

Kinderen met een handicap hebben speciale behoeften, ook met betrekking tot tandheelkundige gezondheid en tandartsbezoek. Om hen, hun ouders en mondzorgprofessionals te ondersteunen is er nu www.zaza.care. De site is opgezet door YOUVITA, de Zwitserse branchevereniging voor jeugdzorg en door kindertandartsen van het Universitair Centrum voor Tandheelkunde Bazel. Het webplatform bevat 14 educatieve video’s en veel interactieve spellen die geschikt zijn voor gebruik via desktop, mobiel en tablet. Ook zijn er analoge hulpmiddelen zoals knutselinstructies en lees- en kleurplaten. De taal is eenvoudig en de inhoud is afgestemd op de interesses en specifieke behoeften van kinderen met en zonder handicap.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.