Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Restauratiereiniger

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-020-0091-0/MediaObjects/12496_2020_91_Fig7_HTML.jpg

 

Voordat een indirecte restauratie op een gebitselement gecementeerd kan worden, moet deze vanzelfsprekend eerst gepast en gecontroleerd worden op aansluiting, contactpunten, kleur en hoogte. Bij dit passen krijgen we bijna altijd enige speeksel- en/of bloedcontaminatie op de restauratie en wanneer we dat er niet goed afspoelen of eraf krijgen, gaat dit ten koste van de hechting. Katana komt met een nieuwe reinigingsvloeistof voor (indirecte) restauraties met als specifieke functie eiwitten die door bloed en speeksel op de restauratie zijn achtergebleven chemisch te verwijderen. Het actieve bestanddeel, MDP-zout, werkt als een surfactant die de oppervlaktespanning van bloed en speeksel verlaagt.

 

Na een inwerktijd van 10 seconden kan de restauratie schoongespoeld en gedroogd worden. Daarna is de kroon gereed voor cementatie. Deze Katana-cleaner kan ook gebruikt worden op gebitselementen en caviteitspreparaties om het bloed en speeksel grondig weg te spoelen, alvorens de restauratie aan te brengen. De reiniger moet echter niet gezien worden als vervanging van de cementeerprocedure: het is een aanvullende handeling om er zeker van te zijn dat alle bloed- en speekseleiwitten goed van de restauratie zijn verwijderd.

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.