Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Promotieonderzoek naar gebruik van robots in de tandheelkunde 

Diederik Wieman
Er is binnen de tandheelkunde steeds meer interesse voor robots die bijvoorbeeld kunnen assisteren bij behandelingen. Daarmee groeit ook de behoefte aan wetenschappelijk onderzoek naar het nut en de noodzaak van robotisering.
© Alexander Limbach / stock.adobe.com

Tom van Riet promoveerde begin december op zijn onderzoek naar het gebruik van robots in de tandheelkunde. Van Riet onderzocht een belangrijk maatschappelijk onderwerp: het gebrek aan mogelijkheden om het trekken van tanden en kiezen te oefenen tijdens de tandheelkundeopleiding. Het gevolg hiervan is dat deze taken zich verplaatsen naar ziekenhuizen en (duurdere) specialismen. In zijn onderzoek gebruikt hij robottechnologie om meer te weten te komen over het trekken van tanden en kiezen. Deze nieuwe kennis kan direct gebruikt worden in het onderwijs. Van Riet’s promotie werd cum laude beoordeeld. Geïnteresseerd? Download dan hier het proefschrift.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.