Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prof. dr. Hugo de Bruyn, hoofd tandheelkunde radboudumc: ‘contacten met medische veld weer aanhalen’

De medische problematiek gekoppeld aan de tandheelkunde is de afgelopen jaren te veel uit beeld geraakt. Dat stelt prof. dr. Hugo de Bruyn, sinds oktober hoofd van de afdeling Tandheelkunde van het Radboudumc in Nijmegen.
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-018-0036-z/MediaObjects/12496_2018_36_Fig2_HTML.jpg

Prof. dr. Hugo de Bruyn

De Bruyn pleit voor hernieuwde aandacht en samenwerking tussen tandartsen en andere medisch specialisten, zoals cardiologen, gynaecologen en reumatologen. Ook wil hij komen tot een structurelere samenwerking met andere tandheelkunde-opleidingen, waarbij het hem logisch lijkt als taken en superspecialismen worden verdeeld. ‘Daarbij moet je denken aan het delen van een landelijke hoogleraar op een bepaald terrein.’

Die ambitie uitte hij tijdens een onlangs gehouden kennismaking met de vakpers, waarbij het volledig gerenoveerde onderkomen van de afdeling Tandheelkunde werd getoond. De Bruyn was eerder als parodontoloog en implantoloog werkzaam in Brussel, waarna hij hoogleraar werd aan de Universiteit Gent.

De bereidheid van de universiteit Nijmegen om te investeren in tandheelkunde deed hem besluiten om voor het Radboudumc te kiezen. Met het curriculum wil hij de komende jaren toewerken naar een prominentere regisseursrol voor de tandarts. Belangrijke thema’s zijn naast samenwerking met de medische professie onder meer: hernieuwde aandacht voor cariëspreventie, vergrijzing, zorg voor buitenlandse patiënten, pijnbehandeling, levenslang leren, technische innovaties en het kritisch nalopen en waar mogelijk vereenvoudigen van protocollen in de tandheelkundige behandeling.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.