Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pointer Checkt: wel of geen wittere tanden door internetproducten?

Diederik Wieman
Het NPO3-onderzoeksprogramma Pointer Checkt zocht onlangs uit of je nu wel of niet wittere tanden krijgt van alle producten en middelen die op internet worden aangeboden. Het onderzoeksprogramma checkte de feiten onder meer bij hoogleraar tandheelkunde Bas Loomans en Farbod Sharifi, tandarts en TikTok'er (@dentistfarbod).
Bas Loomans en presentator Jos van Pointer Checkt
Bas Loomans en Pointer Checkt presentator Jos.

Veel influencers maken via de socials reclame voor producten waardoor je een witter gebit zou krijgen. Voorop loopt Kim Kardashian die vaak promotie maakt voor Hismile. Maar ook paarse tandpasta, houtskool, blauwe lampen en whitening strips worden veelvuldig aangeprezen om een witter gebit te krijgen. Pointer deed de proef op de som en legde de producten ook voor aan deskundigen. Bas Loomans, hoogleraar Orale Functieleer en Restauratieve Tandheelkunde aan het Radboudumc, gaf zijn mening over whitening strips, houtskool en kokosolie. Tandarts Farbod Sharifi vertelt wat hij van paarse tandpasta vindt.

Pointer Check presentator in de stoel bij tandarts en TikTok’er Farbod Sharifi

De conclusie zal niet verbazen: alle huis-tuin-en-keukenmiddelen geven slechts een tijdelijk optisch effect. Echt witter worden tanden alleen als ze gebleekt worden met waterstofperoxide. Kijk hier de uitzending terug. 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.