Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Plastic-vrij tandenpoetsen met tabletten

Rudolf Kleijn
Niet iedereen staat er altijd bij stil, maar tandenpoetsen gaat gepaard met een behoorlijk gebruik van plastic. Tandpasta is niet alleen verpakt in plastic, maar bevat ook microplastic (heel kleine pareltjes) om de tanden schoon te schuren. Twee merken, HappySoaps en Smyle, hebben nu een plasticvrij alternatief.
Smyle

De tabletten van zowel HappySoaps als Smyle moeten worden gekauwd, waarna er een schuimpasta ontstaat om de tanden op de gebruikelijke wijze te poetsen. De tabletten van HappySoaps zijn verpakt in flesjes met een kurkje. Er volgen op termijn (plasticvrije) navulverpakkingen. De tabletten zijn in eerste instantie verkrijgbaar via de website van HappySoaps en vanaf begin februari ook bij de drogisterijen van DA. De prijs is € 5,99 voor 62 tabletten (dat is ongeveer een maand poetsen voor één persoon). Ze zijn er met fluoride (Spearmint) en zonder (Mighty Mint). Aan het einde van het eerste kwartaal van 2022 zal ook de navulverpakking te koop zijn.

Smyle: 500.000 tubes bespaard

Concurrent Smyle stelt dat er dankzij zijn product al 500.000 tubes zijn bespaard. De tabletten zouden inmiddels al 30 miljoen keer zijn gebruikt. Ook deze tabs zonder microplastics of weekmakers bestaan in varianten met en zonder fluor en zijn verpakt in glas (met draaidop). Smyle levert daarnaast een papieren navulverpakking. De tandpastaleverancier werkt inmiddels samen met Ekoplaza, Etos, DA, Albert Heijn en Holland & Barrett om de tabletten aan consumenten te verkopen. Almar Fernhout, medeoprichter van Smyle stelt dat we de tabletten binnenkort ‘overal zullen tegenkomen.’

 

 

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.