Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe scanner

Digitale scanners die een element scannen en daarmee een 3-dimensionaal STL (stereolithography)-beeld geven, vinden steeds meer hun weg naar de tandartspraktijk.

De oudere merken krijgen, zoals al eerder bericht in deze nieuwsrubriek, daardoor steeds meer concurrentie van nieuwere, goedkopere en innovatieve scanners.

Op de IDS komt ook Dentsply Sirona, bekend van de Cerec-scanners, met een nieuwe scanner op de markt. Deze Primescan zou sneller, makkelijker en preciezer werken dan de bestaande scanners, aldus de fabrikant. Deze belofte is gebaseerd op een nieuwgepatenteerde afdruktechnologie, waarmee in drie minuten een volle- dige kaak gescand zou kunnen worden. Dat maakt deze scanner zeer interessant, want dat zou sneller zijn dan de uithardtijd van een gemiddelde siliconenafdruk. Om dit voor elkaar te krijgen worden 50.000 beelden per seconde gemaakt. Het is een open systeem datgebruikt kan worden voor de overdracht van gegevens naar het eigen laboratorium, het Cerec-systeem en meer. Het scannen van diepte zou beter gaan, want de scanner kan tot 20 mm diep gaan, waardoor ook subgingivaal en diepe preparaties goed in beeld worden gebracht. Op de touchscreen-monitor van de bijgeleverde Primescan AC Center kunnen de scans direct worden afgelezen en worden doorgestuurd naar het tandtechnisch laboratorium. We zijn als redactie heel benieuwd naar deze nieuwe scanner.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-019-0016-y/MediaObjects/12496_2019_16_Fig14_HTML.jpg
Meer informatie:
www.​dentsplysirona.​com

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.