Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mondzorgopleidingen doen mee aan ‘Dag van het Tandvlees’

Diederik Wieman
Op 12 mei is het weer Dag van het Tandvlees. Net als andere jaren is de dag een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Parodontologie. Nieuw is dat ook diverse tandheelkunde- en mondzorgopleidingen meedoen aan de campagne.
Premium

De NVvP heeft als ‘Roze en Krachtig is Prachtig’ als thema gekozen. Via een online campagne vraagt de NVvP, in samenwerking met Oral-B, aandacht voor gezond tandvlees. Doel van de campagne is bewustwording creëren onder de bevolking en dan met name onder de mensen die niet standaard 1-2x per jaar een tandarts of mondhygiënist zien. Via de website ikwilgezondtandvlees.nl kunnen mensen informatie vinden en checken waar ze een gratis tandvleescheck en informatie kunnen ontvangen over tandvleesproblematiek. Maar natuurlijk kan iemand ook een afspraak bij zijn of haar eigen tandarts of mondhygiënist maken om de conditie van het tandvlees nog eens extra te laten bekijken.

Anders dan in de voorgaande jaren doen ook een aantal tandheelkunde- en mondzorgkunde opleidingen mee aan de deze campagne. De aangesloten universiteiten en hogescholen bieden in de week van 9 t/m 13 mei mensen de mogelijkheid om op het aangegeven inloopspreekuur een gratis tandvleescheck en aanvullende informatie te ontvangen over gezond tandvlees en bijbehorende tandvleesproblematiek. Kijk hier voor meer informatie  en campagnemateriaal: https://www.nvvp.org/nieuws/dag-van-het-tandvlees-12-mei

 

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.