Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mondzorg versoepelt quarantaineregels

Rudolf Kleijn
De Mondzorgalliantie van KNMT, NVM-mondhygiënisten en ONT heeft bij hoge uitzondering besloten een voorschot te nemen op de aangekondigde versoepeling van de quarantaineregels.  
quarantaineregels, Leidraad mondzorg corona
© okfoto / stock.adobe.com

Die soepeler maatregelen zijn inmiddels verwerkt door de Commissie Leidraad Mondzorg Corona. Dat meldt de KNMT. Zodra het RIVM daarmee ziet kan een nieuwe versie van de leidraad met de bijbehorende documenten het licht. De Mondzorgalliantie raadt aan alvast uit te gaan van de versoepelde regels.

De versoepelingen houden in:

1: Als een huisgenoot of een overig nauw contact daadwerkelijk in isolatie vertoeft, dan geldt de quarantaineverplichting niet als je korter dan 8 weken geleden corona hebt doorgemaakt (positief bent getest door de GGD) en/of wanneer je langer dan een week geleden de booster kreeg na een eerdere vaccinatiereeks.

2: Patiënten kunnen de Quarantaine Check doen. Zorgmedewerkers met een positief geteste huisgenoot of type 2 contact krijgen het dringende advies om dagelijks te testen.

3: Als je klachten krijgt, dan laat je je testen.

Omikron

De regels gelden zowel voor patiënten bij de afweging of ze al dan niet op consult kunnen komen en voor medewerkers die zich afvragen of ze kunnen gaan werken.

De ervaring leert volgens de Mondzorgalliantie dat aanpassing van officiële documenten soms even kan duren. Met de verspreiding van de omikron-variant en de toenemende besmettingscijfers kan de zorg in de knel komen bij te lang wachten op het RIVM.

De Leidraad Mondzorg Corona met bijbehorende triage en inzetbaarheidsschema’s blijven afgezien van deze uitzondering volledig van kracht. De Mondzorgalliantie zal via de reguliere kanalen communiceren bij publicatie van de volgende versies.

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.