Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Makkelijk cementeren

3M van het Rely X composietcement beweert het cementeren vergemakkelijkt te hebben en doet dat met de marketingslogan ‘Goodby complexity’.

 

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-021-0002-z/MediaObjects/12496_2021_2_Fig3_HTML.jpg

Ze hebben hiervoor het Rely X universele composietcement uitgebracht in een kleiner spuitje én met een kortere mixingtip, dat verspilling tegengaat. De kleine spuit (van 3,4 gram) zou voldoende zijn voor zo’n 15 restauraties en kan gebruikt worden in restauraties die mechanische retentie hebben – net als ieder ander universeel composietcement.

Het is wel belangrijk om de restauratie voor cementeren even te zandstralen en goed schoon en droog te maken. Wil je met dit universeel cement adhesief cementeren, dan is dat mogelijk in combinatie met de nieuwe Scotchbond Universal Plus van 3M. Deze is niet lichtuithardend, maar hardt chemisch uit na contact met het universeel cement. Het adhesief is daarnaast radiopaak op röntgenfoto’s en kan als primer worden gebruikt op bijvoorbeeld glaskeramiek.


RECTIFICATIE
In het artikel ‘De invloed van influenced (TP december 2020, pag. 35-39) is een fout geslopen in het onderschrift van afbeelding 4a. Op die foto is niet Donny maar Dave Roelvink te zien met afgeslepen elementen. Afbeelding 4b toont inderdaad zijn broer Donny na behandeling. Excuses voor de verwarring. Redactie TP

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.