Marjon Santema is nog lang niet klaar met Kenia

De tropen oefenden een duidelijke aantrekkingskracht uit op Marjon Santema toen ze haar opleiding afrondde. En toen ze er eenmaal drie jaar gewerkt had, begreep ze heel goed wat mensen bedoelden die zeiden: ‘Als je er één keer bent geweest, wil je terug.’ Tegenwoordig is ze bestuurslid van Dutch Dental Care, en speelt ze dus een actieve rol in de organisatie van tandheelkundige werkreizen naar Kenia.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Wie kent nog de hbo-opleiding ‘Het meisje met de boor’? Marjon Santema heeft na het atheneum even overwogen om deze speciale opleiding voor kindertandheelkunde te gaan doen. ‘Maar die werd al snel weer geschrapt en toen werd het dus alsnog gewoon de opleiding tandheelkunde’, zegt ze. ‘Niet vreemd als je bedenkt dat ik uit een medisch nest kom en als kind al graag knutselde met sieraden. Tandheelkunde zag ik als een vorm van nuttig knutselen. De opleiding was vrij schools, heel anders dan het vrije leren en in groepjes werken

0
21

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 4, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.