Kritische vragen rond de emrrh

In de loop der tijd ontving ik vele vragen over de medische anamnese (EMRRH) en de daarin opgenomen medicatielijst. Soms viel de behandelaar op dat er iets niet klopte tussen de ingevulde vragenlijst en de opgegeven medicatie. Ook vragen naar het waarom van zo’n uitgebreide lijst kwamen aan de orde. Zowel lacunes in de lijst als onnodige medicatievragen werden daarbij geopperd (casus 1). Ook de ellenlange medicatielijsten van patiënten riepen vragen op (casus 2). De meeste vragen eindigden met: ‘Welke invloed heeft de medicatie op mijn handelen?’ En er waren omgekeerde vragen, zoals: ‘Ik heb een patiënt met opeens toename van haar paro. Is dit het gevolg van haar waslijst aan medicijnen?’ (Casus 3) Sporadisch riepen vragen verwondering op als de samenstelling van gebruikte middelen nergens te vinden bleek, ook niet op het internet.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Verwerking

Vanzelfsprekend hebben deze collegae allemaal hun antwoord al gekregen. Hun vragen waren echter nog nooit onderwerp van een feedback post.

Casussen

Casus 1 samengevat

Hier gaat het om vragen met betrekking tot de medische anamnese (EMRRH) en de daarin opgenomen medicatielijst. Ook vragen naar het waarom van de medicatielijst en lacunes in de lijst, alsook onnodige medicatievragen werden daarbij geopperd. ‘Mijn patiënt gebruikt middel X of Y en dat komt niet in de medicijnlijst voor, waarom niet?’

0
12

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 2, 2017.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.