Klasse II/1 subdivisie met een asymmetrische open beet

Richelle, 9 jaar, komt op verwijzing van haar tandarts met haar moeder in de praktijk omdat zij de tanden scheef heeft staan. Zij heeft een grote asymmetrische open beet met een ontspannen lipsluiting. Zij is niet tevreden met de esthetiek en ondervindt hinder bij bijten en kauwen. Haar ouders en zij willen graag een mooi regelmatig gebit waarmee goed kan worden afgebeten en gekauwd.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Bij nader onderzoek constateerde ik bij Richelle een Angle klasse II/1 subdivisie-afwijking met 3 mm overjet en 6 mm open beet. Parafuncties, zoals zuigen op duim, vingers, speen of doekjes, zijn niet bekend. De grootte van de tong is normaal, er bevinden zich geen afdrukken van de elementen in de tongrand en tijdens slikken wordt de tong in de open beet geplaatst. Rechts is sprake van 1 premolaarbreedte disto-occlusie,

0
4

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 2, 2017.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.