Een ongelukje zit in een klein hoekje

Veiligheid is belangrijk. Een ongeval of een ongelukje wil niemand. De vijf meest voorkomende ongevallen bij kinderen zijn: vallen, snijden of stoten, klemmen van hand of voet, verbranden, vergiftiging en vreemde objecten in mond of neus. De meeste ongevallen zijn te wijten aan onoplettendheid of een menselijke fout. Ongevallen gebeuren meestal thuis, maar ook in de tandartspraktijk bij de aanwezigheid of de behandeling van kinderen. Hoewel daar veel oog is voor veiligheid doen zich soms uitzonderlijke, gelukkig meestal eenmalige situaties voor die je niet had kunnen bedenken. Ervaringen uit de praktijk, met ook een rol voor de assistente.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De wachtruimte is bij uitstek de plek waar kinderen voorafgaande aan een behandeling met allerlei speelgoed of computerspelletjes de tijd door kunnen brengen. Van speelgoed, zeker als het gaat om wat kinderen thuis niet hebben, worden ze blij. Speelgoed moet in Nederland aan strenge eisen van de Warenwet voldoen. Het verplichte CE-merk (afbeelding 1a) geeft echter geen garantie dat het speelgoed altijd volkomen veilig is. Kleine onderdelen kunnen bij jonge kinderen verstikkingsgevaar opleveren. Wees daarom op je hoede

0
15

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 4, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.