De tijdelijke implantaatkroon

Met behulp van een tijdelijke implantaatkroon kan de peri-implantaire mucosa worden voorgevormd om een optimaal ‘emergence profile’ voor de definitieve kroon te verkrijgen. In dit artikel wordt aan de hand van een casus gedemonstreerd hoe de tijdelijke kroon aan te passen om dit te bereiken. Ook wordt aandacht besteed aan de wijze waarop de vorm van de mucosa overgebracht wordt naar een model ten behoeve van de tandtechnische fase van de definitieve kroon.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Indicaties

Het gebruik van een tijdelijke implantaatkroon biedt een aantal voordelen. Als implantologie onderdeel uitmaakt van een uitgebreid restauratief plan, verschaft het gebruik van een tijdelijke kroon een rustmoment in het behandeltraject. Na plaatsing daarvan is er immers een comfortabele tijdelijke voorziening voor de patiënt gerealiseerd die het temporiseren van de behandeling gemakkelijker maakt. Verder is een tijdelijke implantaatkroon onmisbaar voor de uitvoering van directe implantaatbelasting, waarbij je het implantaat direct na plaatsing van zo’n

0
16

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 7, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.