De intake van kinderen

In veel praktijken komen families al jaren. Kinderen komen van jongs af aan met de ouders mee. Bijzonderheden binnen een gezin zijn bij zorgverleners bekend en de tandarts is op de hoogte van veranderingen op het sociale of medische vlak. Maar in de huidige tijd, waarin kinderen uitvliegen, er andere praktijkvormen komen en onze patiënten steeds kritischer worden ten aanzien van zorg, is een lange relatie met één tandarts niet meer vanzelfsprekend. Ook u zult nieuwe kinderen in de praktijk krijgen van wie u weinig weet. Een medische vragenlijst wordt vrijwel standaard afgenomen, maar wat zou u nog meer van een kind moeten weten om te komen tot een goede relatie en succesvolle behandeling?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De maatschappij verandert, evenals de samenstelling van de bevolking en die van het gezin. Gezinnen met kinderen verhuizen vaker. Mensen zijn mondiger en kritischer. Decennialang waren er vrijwel alleen maar tandartsen met een eenmanspraktijk. Families waren hun tandartsen trouw. Van sommige generaties kwamen de patiënten in dezelfde tandartspraktijk. De tandarts wist veel van (de geschiedenis van) zijn patiënten. Daar kwam echter mede door de komst van meermanspraktijken verandering in. Taakherschikking: tandartsen met verschillende specialismen naast mondhygiënisten en preventie-assistenten onder

0
18

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 6, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.