De behandeling van een furcatie is lastig

In de parodontologie is prognosebepaling een wezenlijk onderdeel van de behandelplanning. In het parodontale plan worden complicerende factoren meegenomen om te bepalen of een behandeling wenselijk is en of dit opweegt tegen de behandelingsduur en de te maken kosten. Furcatieproblematiek wordt gezien als een complicerende factor en is sinds jaar en dag onderwerp van discussie, vooral wanneer een vervanging door element zonder furcaties naar voren wordt geschoven: het implantaat.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Tanden en kiezen functioneren bij een goed fundament. Steunend op een, twee of meer radices proberen ze het hoofd te bieden aan de uitdagingen die ze tijdens hun functioneren te verduren krijgen. Door het malen van de kiezen en het afbijten door de tanden wordt stelselmatig geprobeerd de elementen los te wrikken uit hun solide fundament. Daarbij worden ze geholpen door bacteriën die onder de juiste omstandigheden, hechtend aan het tandoppervlak of tandsteen,

0
3

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 9, 2016.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.