Cracked tooth

In een tweede molaar blijkt de pijnklacht van een patiënt te worden veroorzaakt door een ‘cracked tooth’; deze wordt door haar tandarts behandeld door een knobbeloverkappende composietrestauratie. Een zeurend gevoel blijft echter. Een definitieve kroon vervaardigen, dat durfde hij nog niet. Wat is wijsheid? De tandarts verwijst de patiënt naar mij met de vraag wat mijn visie is en het verzoek de eventuele noodzakelijke behandeling uit te voeren.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Verwijsbrief van de verwijzend tandarts:

In oktober 2014 heb ik een partiële indirecte restauratie vervaardigd op de endodontisch behandelde 36. Er was geen percussie-/palpatiepijn, röntgenologisch ook geen bijzonderheden. Ongeveer 1 week na plaatsing kreeg patiënt bij belasting een wat zeurend gevoel linksonder. Er was sprake van een storend contact ter plaatse van

0
54

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 3, 2019.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.