Algoritmes

Onlangs bezocht ik een presentatie over de digitaal vervaardigde volledige prothese. Een van de sprekers, zaakgelastigde van de Amerikaanse investeerder Global Dental Sciences, maakte duidelijk dat er steeds minder mensenhanden nodig zijn voor het tandtechnische werk. Een doemscenario voor menig tandtechnicus. Ook de tandarts kreeg met twee zittingen nog slechts een bescheiden rol toebedeeld: het nemen van de eerste afdruk en het plaatsen van de prothese. ‘De afdruk kan ook nog gedigitaliseerd worden met behulp van scanapparatuur. Zo gaat het werk steeds leuker worden’, profeteerde hij.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-018-0059-5/MediaObjects/12496_2018_59_Fig1_HTML.jpg

Het gemak dient de tandarts. Nog even en ook wij kunnen naar huis. De zaal was verrukt door de technische hoogstandjes. Zelden heb ik zoveel mensen bij elkaar gezien die zo opgewekt hun hoofd door de strop staken.

Want waarom is het leuk als het werk van de tandarts en tandprotheticus gedehumaniseerd wordt door machines en hij voortaan achter het beeldscherm zit in plaats van in de mond?

Waarom is het fijn als een robotje de empathische hand van de thuiszorger vervangt en

0
13

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 4, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.