Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Knelpunten regeling toeslag COVID-19 aangepast

De toeslag kan nu ook los - dus zonder andere prestatie - worden gedeclareerd. Het uitgangspunt van de regeling is dat per patiënt per dag één keer de toeslag van maximaal € 4,26 in rekening kan worden gebracht.

De knelpunten die naar voren zijn gekomen in de NZa-regeling ‘toeslag extra kosten SARS-CoV-2’ zijn opgelost. De toeslag kan nu ook los – dus zonder andere prestatie – worden gedeclareerd. Bij het probleemgericht consult (C13) is de tijdelijke toeslag toegevoegd. De aangepaste regeling is per 1 augustus 2020 ingegaan en loopt tot 1 november 2020. De Mondzorgalliantie die de knelpunten meldde bij de NZa is blij met deze oplossing.

Uitgangspunt regeling leidde tot enkele knelpunten

Het uitgangspunt van de regeling is dat per patiënt per dag één keer de toeslag van maximaal € 4,26 in rekening kan worden gebracht. De huidige regeling bepaalt dat dit in combinatie moet met een andere prestatiecode. In de praktijk bleek dit knelpunten op te leveren, met name bij langere behandeltrajecten die via één prestatiecode worden gedeclareerd. Ook was bij de C13 (probleemgericht consult) nog geen tijdelijke code toegevoegd in de prestatiebeschrijving.

(…)

Lees verder op de site van de KNMT:

Bron: KNMT
Beeld: Fotolia

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.