Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kamer wil ook bij schulden toegang tot tandarts

De voltallige Tweede Kamer wil dat mensen die schulden hebben bij hun zorgverzekering niet direct hun aanvullende zorgverzekering kwijtraken, want daardoor kunnen ze bijvoorbeeld niet meer naar de tandarts of fysiotherapeut. Een motie daartoe van GroenLinks en de ChristenUnie werd half januari 2021 aangenomen. De Kamer wil nu dat het kabinet gaat onderzoeken hoe dat kan worden geregeld.
Dentist during treatment of a senior patient seen from above Usage: Journal Inside 13279_012_002 (2021) Usage: Journal Inside 13279_012_002 (20210212) Usage: Online (20210216) *** Local Caption *** © Kzenon / stock.adobe.com

 

Schuldengolf

Mensen die schulden opbouwen bij hun zorgverzekeraar verliezen vaak hun aanvullende verzekering en kunnen die pas weer afsluiten zodra ze zijn afgelost. Door de coronacrisis neemt het aantal mensen met schulden toe. De indieners vrezen een “schuldengolf” en gezondheidsklachten als mensen langdurig zorg mijden vanwege de kosten.

Geen luxe

GroenLinks-Kamerlid Wim-Jan Renkema vindt dat iedereen recht heeft op mondzorg. “Het is geen luxe, maar een noodzaak.” Carla Dik-Faber (CU) denkt bovendien dat de mogelijke gezondheidsschade voor meer kosten zorgt op de langere termijn. “Dat moeten we voorkomen.”

Uitsluiten onacceptabel

Dat verzekeraars mensen uitsluiten vanwege hun financiën, vinden de partijen “onacceptabel”. De wens is dat mensen via de collectieve gemeentepolis, die bedoeld is voor mensen met een laag inkomen, mogelijk alsnog een aanvullende verzekering krijgen.

Bron: Skipr / ANP
Beeld: © Kzenon / stock.adobe.com

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.