Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Je loopbaan eindigen in een groepspraktijk. Hoe bevalt dat?

Jacques Koch
Over hun praktijk zullen doorgewinterde solisten geen kwaad woord spreken. Maar voor het afbouwen van de loopbaan lijkt een groepspraktijk de aangewezen plek. ‘Ik kan me met mijn patiënten bezighouden en ben voor de rest vrij man.’ Deel 3 van een serie over solopraktijken.
groepspraktijk
Robin Nieboer: 'Ik ben 68, de leeftijd om je langzaam terug te trekken'
Premium

In het staartje van de loopbaan lijkt zelfs de meest doorgewinterde solist te verlangen naar een ‘stukje ontzorging’. Geen aandacht meer hoeven besteden aan administratieve taken, niet piekeren of je als zestiger nog moet investeren in een nieuw röntgenapparaat, minder lange dagen draaien… Tandarts Robin Nieboer verplaatste zijn stoel in een solopraktijk in Oegstgeest na 39 jaar naar een groepspraktijk, 150 meter verderop.

Nieboer: ‘Ik wilde mijn praktijk scheiden van mijn woonhuis. Mét praktijk kan ik nooit verkopen. En ik wilde vrij man zijn. Ik ben 68, de leeftijd om je langzaam terug te trekken. Dat wil ik nog even doen zonder alle administratieve sores. Er is nu wel erg veel administratief werk, jonge collega’s krijgen een veel grotere regeldruk voor hun kiezen, dat maakt het denk ik minder interessant om alles in je eentje te doen. Ik zou het hen ook niet meer adviseren.’

Groepspraktijk: warm bad

De overgang is Nieboer meegevallen: ‘Mijn assistenten die zijn meegegaan noemen het een warm bad. Ik denk niet: had ik dit maar eerder gedaan. Wel is het leuk om nog even mee te maken. Er loopt hier een dame rond die ooit bij mij begon al stagiair. De sfeer is goed, de bedrijvigheid bevalt me. Ik kan me met mijn vak en met mijn patiënten bezighouden en ben voor de rest vrij man. Dit is een mooie manier om af te bouwen, langzaam minder te gaan werken, een jaartje of twee nog denk ik.’

Ook Nick

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.