Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ivoclar Vivadent ontwikkelt eerste intelligente Bluephase uithardingslamp

Voor betrouwbare en geslaagde directe en indirecte restauraties zijn goede materialen en instrumenten vereist. Wat velen niet weten: is dat zelfs de precisie van de toepassing bij lichtuitharding een essentiële rol speelt in de levensduur van een restauratie. Hier komt de Bluephase G4 als nieuwste uithardingslamp van Ivoclar Vivadent dan ook zeer goed van pas. Niet alleen is de vierde generatie van de Bluephase goed vormgegeven, maar ook voorzien van Polyvision-technologie met nieuwe functies.

Bluephase® G4 is de eerste Bluephase-polymerisatielamp met het persoonlijke en gepatenteerde detectiesysteem Polyvision.

Het automatische detectiesysteem helpt de tandarts om betrouwbare uithardingsresultaten te bereiken.De uithardingslamp detecteert automatisch bewegingen van het handstuk tijdens het polymeriseren. Het waarschuwt de gebruiker door te trillen en automatisch de uithardingstijd met 10 procent te verlengen. Indien de lamp verkeerd wordt toegepast en het materiaal niet goed wordt uitgehard, onderbreekt de lamp automatisch het belichtingsprogramma, zodat het kan worden herhaald. Bluephase G4 wordt geleverd met een actieve bescherming tegen verblinding, dit voorkomt blootstelling van het het licht in open ruimte.

Indicaties

De Bluephase G4, vertegenwoordigt de 4e LED generatie met een lichtintensiteit van 1’200 mW/cm2 is geschikt voor het polymeriseren van alle licht uithardende tandheelkundige materialen bij een
breedbandspectrum van 385 – 515 nm.

Producteigenschappen en voordelen

Esthetiek is onmogelijk zonder de juiste lichtuitharding
Betrouwbare uithardingsresultaten, dankzij de persoonlijke en intelligente lichtuitharding detectie Polyvision
– Betrouwbare uithardingsresultaten voor directe en indirecte restauraties
– Betrouwbare uithardingsresultaten van alle licht uithardende tandheelkundige materialen, dankzij Polywave-LED

Efficiëntie is key

– Korte lichtuitharding vanaf 10 seconden
– Brede 10-mm-lichtgeleider voor tijdbesparende uitharding
– Extra PreCure-programma voor het verwijderen van overmaat

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.