Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoog fluoridehoudende tandpasta

Een speciale tandpasta voor onze patiënten die zich, ondanks onze inspanningen met voorlichting over cariës en instructie mondhygiene, elk half jaar melden met nieuwe carieslaesies.
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-019-0090-1/MediaObjects/12496_2019_90_Fig12_HTML.jpg

 

Over deze groep patiënten wordt weleens gezegd: ‘Daar is niet tegenop te boren!’ Dat klopt, maar hopelijk is er met de nieuwe tandpasta van Colgate wel tegenop te poetsen. De Duraphat 5000 ppm natriumfluoride (parts per million) is een tandpasta die alleen op recept verkrijgbaar is bij de apotheek (ter vergelijking: gemiddeld zit er 1500 ppm natriumfluoride in de ‘normale’ tandpasta).

Deze tandpasta is ontwikkeld voor patiënten met een verhoogd risico op cariës en zou zowel cariës in glazuur en dentine moeten voorkomen als een effectieve remineralisatie van wortelcariës moeten geven. Dit op basis van een onderzoek van Baysan uit 2001. Let op: deze tandpasta met 5 mg natriumfluoride per gram tandpasta is niet geschikt voor patiënten jonger dan 16 jaar vanwege de kans op fluorose

Meer informatie: op internet is de bijsluiter te vinden op:
https://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h120994.pdf

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.