Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Het kunstgebit digitaal vervaardigd

De digitale tandheelkunde doet steeds meer zijn intrede in de tandartspraktijken. De tandartsen die nog denken dat deze enkel van toepassing is voor Cerec kronen, moeten hun informatie up to date brengen. Avadent, al een aantal jaar bezig met het vervaardigen van de digitale prothese, hebben hun portfolio uitgebreid met de gescande prothese.

Met de service dat de klinisch prothesetechnicus (KPT’er) naar de praktijk komt om deze behandeling uit te voeren. Een intraorale scanner behoort uiteraard tot zijn uitrusting en wordt dus meegenomen. De tandarts van nu schijnt niet altijd even veel tijd en zin te hebben in de edentate patiënt die graag een nieuw kunstgebit wil. Hoe werkt het?

Middels het scannen van de huidige prothese (dat is pas een oude prothese als de nieuwe gereed is) kan namelijk al in de volgende zitting de prothese geheel klaar zijn. Voor over-kappingsprotheses op implantaten is een tweede zitting nodig, waarbij een klein afdrukje gemaakt moet worden met de implantaatafdrukstiften in situ, waarna het geheel in de derde zitting gereed is. Het scannen heeft uiteraard wel wat voeten in de aarde, daarom komt de KPT’er van Refrezh langs in uw praktijk om deze behandeling uit te leggen en voor te doen. Indien gewenst kan deze standaard de behandelingen in uw praktijk komen uitvoeren, wel uiteraard tegen een kostprijs. Een mooi initiatief om de uit een digitale scan de digitaal vervaardigde prothese aan de man te brengen.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-019-0117-7/MediaObjects/12496_2019_117_Fig1_HTML.jpg

Meer informatie: www.​refrezh.​com

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.