Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gezondere mond met prebiotica?

Diederik Wieman
ACTA onderzoekt momenteel of een prebiotisch voedingsmiddel de samenstelling van de mondbacteriën gunstig kan beïnvloeden waardoor de mond minder gevoelig wordt voor bijvoorbeeld tandvleesontstekingen.
Premium

Het klinisch onderzoek wordt uitgevoerd met ondersteuning van het ministerie van Economische zaken en Klimaat, TNO en Philips en er doen 62 proefpersonen tussen de 16 en 36 jaar aan mee. Deelnemers moeten gedurende zes weken viermaal daags de mond spoelen met een testproduct dan wel een placebo. Ook wordt hen gevraagd om tijdens de onderzoeksperiode van drie maanden twee weken het gebit niet te reinigen. Tijdens het onderzoek nemen de onderzoekers speeksel-, tandplaque- en tongschraapselmonsters. Ook wordt tandvleesontsteking gemeten en worden lichtfoto’s en lichtabsorptie-opnames van het gebit en tandvlees gemaakt. De onderzoeksperiode eindigt in juli, de resultaten volgen later.

 

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.