Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geen aanvullende verzekering: 40% mijdt tandzorg 

Diederik Wieman
Bijna twee op tien van de Nederlanders (17 procent) sloeg dit jaar een bezoek aan zorgverleners over omdat ze er niet aanvullend voor verzekerd waren. Vooral een bezoek aan de tandarts (40 procent) of fysiotherapeut (35 procent) werd vermeden.
Premium

De helft van de ondervraagden heeft spijt van de keuze om zich niet aanvullend te verzekeren, zo blijkt uit onderzoek van online prijsvergelijker Pricewise en onderzoeksbureau Panel Inzicht. Een meerderheid van deze groep (55%) had aanvullende zorg nodig en was goedkoper uit geweest met een aanvullende verzekering. Een ander deel (45%) heeft aanvullende zorg gemeden omdat ze deze zorgkosten niet konden/wilden maken. Met de kennis van nu hadden onverzekerde Nederlanders zich vooral willen verzekeren voor tandarts (21%), fysiotherapie (18%) en brillen en lenzen (14%). Vergelijkingssite Geld.nl signaleert dat komend jaar meer mensen kiezen voor een aanvullende verzekering. Tegelijkertijd kiezen zij we voor een lagere dekking. Bij de tandartsdekking bijvoorbeeld, kiest ruim 31 procent voor een aanvullende tandartsverzekering die 250 euro per jaar vergoedt. In 2022 was dat nog 29,5 procent. Voor de uitgebreidste dekkingen van 750 of 1.000 euro per jaar wordt in 2023 juist veel minder gekozen.

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.