Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fittie tussen tandartsen (deels) beslecht 

Diederik Wieman
Twee tandartsen (en hun meewerkende echtgenoten) uit dezelfde woonplaats leven al jarenlang met elkaar in onmin. Recent stonden de twee tandartsen tegenover elkaar voor het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Zwolle. Inzet van het geding dit keer: oncollegiaal gedrag.
© freshidea / stock.adobe.com

De verhoudingen tussen beide tandartsen zijn, aldus het college, al jaren ernstig verstoord. Klager verwijt verweerder dat hij zich zodanig niet collegiaal gedraagt, dat dit in strijd is met het belang van een goede uitoefening van de individuele gezondheidszorg. Ook verwijt klager hem valsheid in geschrifte en het niet verstrekken van medische dossiers van naar klager overgestapte patiënten. Het college komt tot het oordeel dat de klacht ontvankelijk is en gedeeltelijk gegrond. Verweerder heeft patiënten aangemoedigd en zelfs financieel ondersteund bij het indienen van klachten tegen een collega waarmee hij zelf een conflict heeft. Daarnaast heeft hij zich in verschillende en herhaalde uitlatingen op social media negatief en onprofessioneel uitgelaten over de kwaliteit van het werk van deze collega. Verweerder schaadt met zijn handelen het vertrouwen van (voormalige) patiënten in het medisch handelen van klager. Het college legt een berisping op. Lees hier de hele uitspraak.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.